Start

Bland ljung och blåmunkar

2024

Kurser på Bosjökloster och Österlen

Att delta i våra kurser är inte bara ett tillfälle att utveckla dina konstnärliga färdigheter, det är också en möjlighet att fördjupa din relation med naturen och frigöra din kreativa energi. Genom att utforska landskapet med alla dina sinnen kommer du att upptäcka nya perspektiv och inspireras till att skapa verk som speglar din egen unika upplevelse av omgivningen.

SKOGSBAD & KREATIVITET


“Det är i naturen jag kopplar av från vardagens brus och  fylls av energi och glädje!"



Eleonore Nilsson Odén

- Odéns Bild & Förlag

En av hantverkarna 


Jag är en av hantverkarna i Konsthantverkarna i Ystad. Tillsammans driver vi och tar emot er i vår vackra butik, fylld av närproducerat konsthantverk. Vi huserar i Jens Jacobsens Hus, bara ett stenkast från gågatan i Ystads city och här finner ni mina skulpturer och arbeten i glas till salu året runt.


KiY är en ideell förening med cirka trettio konsthantverkare, fasta, gästmedlemmar och inhyrda, fördelade på tre våningsplan. Här finns ett brett utbud av hantverk i alla dess slag - skinn, keramik, trä, ull, silke, lin och smide. Är ni på jakt efter en unik och handgjord present är Konsthantverkarna i Ystad värd ett besök. Här finns något för alla åldrar!


Öppettider:

Måndag till fredag kl 11-17

Lördag kl 11-15

Juni, juli, augusti och december öppet söndagar kl 11-15


ODÉNS

Bild & Förlag

Skapar och bevarar 

Vi skapar spännande historier om skånska väsen i våra böcker som bygger på intervjumaterial från Folklivsarkivet i Lund. I början på 1900-talet gick de ut med frågelistor om folktro i Skåne och vände sig till den äldre befolkningen på den skånska landsbygden. Böckerna om Goe-nissen och väsen på Glimmingehus är ett sätt att låta berättelserna leva vidare!

Följ oss i sociala medier!

På Facebook och Instagram lägger vi ut information och inspiration om våra kurser, utställningar och andra spännande projekt. Följ med oss! 

Samarbetspartners

BOSJÖKLOSTER SLOTT

Upplev ett av Skånes äldsta slott med utställningar, rosarium, park med djur, lekplatser, roddbåtar och café & restaurang.

ÅBERGS TRYCKERI

Åbergs Tryckeri är ett grafiskt centrum med möjligheter utöver det vanliga.

KULTURNAVET ÖSTERLEN

Kulturnavet Österlen, ett nätverk med 200 professionella kulturaktörer i Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo kommuner.

GLIMMINGEHUS

Nordens bäst bevarade borg från medeltiden. 1924 tog Riksantikvarie-ämbetet över ägandet efter ätten Rosencrantz.

LUNDACRAFT

LundaCraft är en ideell förening som befrämjar konst och konsthantverk. Medlemmar är verksamma inom många olika tekniker.

REDIG SKÅNSK SLÖJD

Redig Skånsk Slöjd (RSS) är en ideell förening som värnar om det konstnärliga uttryckssättet
och värdesätter kreativt arbete.

Har du en fråga? 


Skicka den till mig.


Jag svarar dagligen på inkommande mejl.


/Eleonore Nilsson Odén